Fälttävlan
2 oktober 2017 06:30

Flera svenska placeringar i Bad Segeberg

FÄLTTÄVLANLouise Svensson Jähde och Malin Petersen tog dubbla placeringar i tyska Bad Segeberg under helgen.
Junioren Alice Andersen tog också en placering.

Flera svenska placeringar i Bad Segeberg

I Bad Segeberg, Tyskland, har det ridits två CIC1* med flera svenska deltagare.

I den ena av dem stod 16-åriga Alice AndersenLavendel (SWB sto f-05 e Lancier-Alpen Fürst, uppf Anders Carlsson) för den bästa svenska placeringen. Inledningen gick lite trevande – trettonde plats efter dressyren med 47,10 straff. Å…tta hinderfel i banhoppningen och plats 35 av 45 startande i den grenen. Däremot gjorde de ett suveränt resultat i terrängen där de blev felfria över hinder och inte heller fick några tidsfel. De blev näst bästa ekipage i terrängen och avancerade med detta resultat till en åttonde plats totalt.

Segrade i klassen gjorde tyska Flora ReemtsmaLöwenstein. Resultat.

I den andra CIC1* blev det hela fyra svenska placeringar. Louise Svensson Jähde kom på fjärde plats med Idol (HOLST val f-10 e Ibisco xx-Lord, uppf Gerd Carstensen) och på nionde plats med Walkkiki. Här var det framförallt dressyrresultatet för Louise och Idol som hjälpte till vid placeringen – Louise låg tvåa efter dressyren med bara 36,7 straff. Felfritt i både banhoppning och felfritt över hinder i terrängen och ekipaget slutade alltså fyra.

Malin Petersen kom femma på Editha (OLD sto f-10 e Calido-Carnute, uppf Guido Schröter) och sjua på Casino. Med Editha placerade hon sig precis efter Louise redan efter dressyren med bara 38,10 straff.

Totalt startade 44 ekipage i klassen som vanns av tyska Hanna KnüppelCalesco 3. Resultat.

8th place with Lavendel in Bad Segeberg CIC* Nice season finale

Ett inlägg delat av ☀️ALICE ANDERSEN☀️ (@eventing_alice) Okt 1, 2017 kl. 9:12 PDT

Kan du inte se inlägget ovan? Klicka här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden