Fälttävlan
10 oktober 2020 20:07

Guldläge för svenskarna i Strzegom – Signe Kvarnstrand ponnytvåa

InternationelltEtt gäng fälttävlanssvenskar tävlar i polska Strzegom under helgen. Tvåa efter ponnyryttarnas avslutande banhoppning på lördagen blev Signe Kvarnstrand, som red sin första internationella tävling. Samtidigt har både Katrin Norling och Christoffer Forsberg guldläge inför söndagen.

Guldläge för svenskarna i Strzegom – Signe Kvarnstrand ponnytvåa
Signe Kvarnstrand har gjort sin första tvåstjärniga internationella tävling i Strzegom. Foto: Pressbild/Leszek Wójcik

När coronapandemin satte stopp för ponny-EM i fälttävlan beslutade arrangörerna i polska Strzegom sig för att ordna en tvåstjärnig lagtävling för ponnyer. Det svenska laget bestående av Signe Kvarnstrand med Golliath, Elly Kvarnstrand med Waterloo och Sally Wittången med Loughlan Lad låg tvåa efter dressyren. Dessvärre fick Sallys ponny ett sår av bootsen i terrängen och visades inte på veterinärbesiktningen. Därav startade både Signe och Elly individuellt på lördagen.

Signe gick ut sist och fick ett nedslag på näst sista hindret, vilket placerade henne på andraplats tillsammans med Golliath. Det var Signes första tvåstjärniga internationella tävling och nu är hon dessutom EM-kvalad, berättar landslagsledaren Lena Bredberg stolt.

Under söndagen rider seniorerna sina avslutande klasser och här har Christoffer Forsberg guldläge med Con Classic 2. Ekipaget är nämligen i ledning inför den avslutande banhoppningen i den långa trestjärniga klassen.

Guldläge har även Katrin Norling och Fernando-Ukato som ligger tvåa i den korta fyrstjärniga klassen inför söndagens avslutande terräng.

Resultatlistor Strzegom.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden