Fälttävlan
21 september 2020 10:01

Hermanstorps Fälttävlan Cup avgjord

NationelltHermanstorps Fälttävlan Cup 2020 avgjordes i helgen efter två deltävlingar. Klubbens satsning på fälttävlan och ovanligt välfylld prispott lovordades bland ryttarna. Katrin Norling vann den trestjärniga cupen medan Christoffer Forsberg tog hand om segern i den tvåstjärniga.

Hermanstorps Fälttävlan Cup avgjord
Katrin Norling med hästen Fernando-Ukato (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

”Stort tack till Hermanstorp Kör- och Ridklubb för att ni satsar på fälttävlan med fina prispengar som vi inte är bortskämda med”, skriver Linda Algotsson på Facebook. I helgen vann hon CCN2*-S på 28,0 straff med Connie Pop och i CCN3*-S kom hon trea med Fair Spot på 29,4 straff i samband med Hermanstorps Fälttävlan Cup 2020. Därmed slutade hon även tvåa i den trestjärniga cupen med Fair Spot på totalt 59,1 straff efter två deltävlingar.

Segrare i densamma blev Katrin Norling med hästen Fernando-Ukato som vann helgens CCN3*-S på 26,9 straff och landade på totalt 56,7 straff i cupen. Trea i cupen blev hemmaryttaren Sandra Gustafsson som tillsammans med hästen Koordinat gjorde en snygg upphämtning och landade på totalt 68,7 straff. Förstaplatsen gav inte mindre än 30 000 kronor till Norling medan Algotsson fick med sig 20 000 kronor för silvret och Gustafsson kunde hämta ut 15 000 kronor.

Christoffer Forsberg tog hand om segern i den tvåstjärniga cupen med hästen Watermill Dream of Taura med slutresultatet 52,9 straff, vilket gav 15 000 kronor i prispengar. Tvåa blev Rebecka Tell och Christall som slutade på 61,1 straff och 10 000 kronor på sista raden. Johan Lundin knep tredjeplatsen med For Your Eyes Only och totalen 70,5 straff, vilket gav 7 500 kronor på kontot.

Cupen har varit mäkta populär – första deltävlingen som hölls den 8-9 augusti blev full direkt med lång väntelista. Och nu kan alltså Hermanstorp Kör- och Ridklubb pusta ut efter en lyckad tävlingshelg där även ponnyekipagen fick prispengar i form av presentkort värda 2 000 kronor per styck. Dessa lottades dock ut till tio pristagare i ponnycupen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden