Fälttävlan
9 augusti 2020 14:54
Ridsportplus

Linda Algotsson i vinnartagen när ny cup startade

NationelltEn seger och en tredjeplacering. Årsdebuterande Linda Algotsson visade att hon vill vara med och fajtas om segern i Hermanstorp Kör- och Ridklubbs nya fälttävlanscup i . "Jättekul. Man vet ju inte riktigt hur tempo och precision funkar när säsongen startar upp, men det kändes jättebra," säger den rutinerade ryttaren.

Linda Algotsson i vinnartagen när ny cup startade
Linda Algotsson. Bilden är tagen vid OS i Rio. BILDBYRÅN

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Flerfaldiga mästerskapsryttaren Linda Algotsson och Fair Spot (SWB val f 2009 e Balougraph u Fairytale e Levantos II uppf/äg Margareta Algotsson) avslutade säsongen 2019 med att bli sexa i polska Sopots CIC4*, långt format.

De kändes verkligen jättebra båda två hästarna, de var på hugget i terrängen. Linda Algotsson om Fair Spot och Aramis.

I årets första tävling visade Kalmarekipaget klassen och vann den högsta klassen, en kort CCN3* hos Hermanstorp Kör- och Ridklubb.

– Jätteskoj, det är inte så ofta man vinner en fälttävlan. Det är första fälttävlan för mig i år och man vet ju inte riktigt hur tempo och precision funkar när säsongen startar upp, men det kändes jättebra.  Jag kände mig mycket bättre nu än när jag startar upp på våren annars, säger Linda Algotsson.

”Spottan” lade till 1,6 straff för tiden i terrängen till sitt dressyrstraff som var 28,1.

Starkt startfält

Det var ett starkt startfält med hela 36 startande. Tävlingen reds i tryckande hetta och stark sol.
– Det har varit fruktansvärt varm och helt vindstilla. Men underlaget har klarat sig jättebra och bansträckningen var bra med en del tekniska svårigheter, säger Linda Algotsson som har ägnat det långa tävlingsuppehållet åt mycket dressyrträning, konditionsträning varje vecka samt några hopptävlingar när det öppnades upp för dem igen.

En annan rutinerad mästerskapsryttare – Mantorpsryttarnas Katrin Norling – tog hand om andraplatsen tillsammans med Fernando-Ukato, endast 0,1 straff efter vinnaren. Hemmaryttaren Sandra Gustafsson blev trea med Koordinat på 30,7 straff.

”På hugget”

Meetingets tvåstjärniga klass hade 45 startande och vanns av Tidaholmsryttaren Christoffer Forsberg med Watermill Dream of Taura. Stora Wäsby Fältrittklubbs Tuva Rosencrantz/Cassens Coco Valentina blev tvåa och Linda Algotsson tog hand om tredjeplatsen tillsammans med Aramis.
– De kändes verkligen jättebra båda två hästarna, de var på hugget i terrängen, säger Linda Algotsson.

Fair Spot vann Breeders både som 6- och 5-åring, har representerat Sverige i Nations Cup och har placeringar i internationell fyrstjärnig klass.

OS-planer

Linda Algotsson har OS i Tokyo i tankarna för den store valacken.
– Han är bra i alla moment, men har varit lite valpig. Nu känns det som om han har vuxit i sin kropp och framförallt blivit snabbare. Vi har ett OS-kval till att göra och tanken är vi ska fixa det i höst, säger Linda Algotsson.

Helgens tävlingar i Hermanstorp är en del av en cup med två omgångar – nästa rids den 19-20 september.

Läs mer om cupen på klubbens webbplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden