Hoppning
23 december 2021 10:45

Flerfaldig mästerskapsmedaljör ny kapten för Hollands hopplag

InternationelltVid årsskiftet tackar Rob Ehrens för sig som förbundskapten för det holländska hopplaget. Han ersätts av en välmeriterad belgare.

Flerfaldig mästerskapsmedaljör ny kapten för Hollands hopplag
Jos Lansink. Foto: Roland Thunholm

Det är Jos Lansink, Belgien, som tar över som förbundskapten för det holländska landslaget i hoppning.

Detta berättar flera internationella ridsportmedier.
– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med de holländska ryttarna och deras team. De har väldigt bra ryttare och jag tycker att det är fantastiskt att kunna göra detta för den holländska ridsporten, säger Jos Lansink till det holländska ridsportförbundet.

60-årige Jos Lansink har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har ridit sju OS och sex VM och har bland annat lagguld från OS och individullt VM-guld på meritlistan. Han har tävlat både för Holland och Belgien under sin karriär där han bland annat arbetade på berömda belgiska stuteriet Zangersheide en lång period. Numera driver han ett eget sport- och träningsstall i Belgien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden