Hoppning
18 november 14:55

Förbundskapten får gå efter 16 år

AvslutDet nederländska ridsportförbundet har efter 16 framgångsrika år beslutat att hoppkaptenen Rob Ehrens inte får fortsatt förtroende - något de enligt Ehrens inte sagt något om förrän beskedet plötsligt kom i förra veckan.

Förbundskapten får gå efter 16 år
Rob Ehrens, här på hoppbanan under VM i Tryon 2018, har mot sin vilja fått sluta som förbundskapten. Foto: Roland Thunholm

I en intervju med World of Showjumping berättar Rob Ehrens att han blev mycket förvånad när han på ett möte i förra veckan fick veta att han inte längre får fortsatt förtroende efter årsskiftet.

– Jag hade inte förväntat mig detta, det kom som en chock för mig. Enligt mig så sköttes inte detta på rätt sätt. När förbundet fattar ett sådant beslut vore det bättre om jag hade fått veta det i början av året, så att jag hade kunnat förbereda mig, säger Ehrens och erkänner att han är sårad över beslutet.

Mängder av medaljer

Under Rob Ehrens ledning har det nederländska hopplaget ridit hem flera mästerskapsmedaljer – bland annat lagguld på VM 2014, lagsilver på OS 2012 och lagguld på EM 2015. Nederländerna vann även Nations Cup-finalen i Barcelona nyligen.

”Han är en av de mest framgångsrika och längst tjänstgörande förbundstränarna i KNHS:s historia, med den absoluta höjdpunkten med lag- och individuellt guld vid VM i Caen 2014. Efter så många år med samma person i denna nyckelroll, tycker KNHS nu att det är dags för en frisk vind”, skriver det nederländska förbundet (KNHS) på sin webb.

– Framgångarna som kommit med Rob Ehrens som nationell tränare är oöverträffade. KNHS och den nederländska hoppsporten är skyldiga Rob stort tack. Jag förstår Robs besvikelse, beslutet att inte förnya Robs kontrakt var uppenbarligen inte lätt att fatta. Efter 16 år med samma person i denna nyckelroll tycker vi att det är dags för innovation, säger Iris Boelhouwer, KNHS generalsekreterare, på sajten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden