Hoppning
3 oktober 2021 16:45

Nederländerna vann Nations Cup – Sverige en sekund från pallen

Nations CupEn sekund höll Sverige borta från pallplats i Nations Cup-finalen i Barcelona som började så bra. Vann gjorde Nederländerna medan titelförsvararen Irland tog hem silverplatsen. Belgien tog bronsplatsen.

Nederländerna vann Nations Cup – Sverige en sekund från pallen
Efter fredagens vattentramp satte Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana andra dubbelnollan för Sverige i finalen (arkivbild från Tokyo). Foto: FEI/EFE/Kai Försterling

Det blev en rafflande upplösning i Nations Cup-finalen i Barcelona. Sverige inledde med en felfri runda av Henrik von Eckermann och King Edward som följdes upp av Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana som också satte en prickfri dubbelnolla. Angelie von Essen och kraftfulle Alcapone des Carmille bjöd på kraftfulla språng men fick med sig en bom i den avslutande trekombinationen. Turligt nog fick även Nederländerna med sig samma bom, annars hade de tagit ledningen efter att tre ryttare hade ridit.

Hoppet om en svensk seger försvann dock med Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W som såg ut att ha något bra på gång, men fick med sig två bommar och tidsfel mot slutet. Belgien gjorde samtidigt en upphämtning och gick i mål på totalt fyra fel efter att alla ryttare hade ridit. Sverige slutade också på fyra fel men var en sekund långsammare än Belgien och slutade därmed precis utanför pallen. Vann gjorde slutligen Nederländerna genom Harrie Smolders och Monaco som satte den sista avgörande nollrundan. Tvåa blev Irland på ett tidsfel.

Resultatlista Nations Cup.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden