Sverige
28 september 2018 12:09

Flyinge ska lyftas till en anläggning i världsklass

InvesteringDet pågår investeringar som ska lyfta Flyinge till en anläggning i världsklass, och ambitionen är att Flyinge tillsammans med Ridskolan Strömsholm ska bli Sveriges främsta mötesplats för utbildning, träning och tävling inom hoppning, dressyr, fälttävlan och körning.

Flyinge ska lyftas till en anläggning i världsklass
Christina Rosell tycker det känns skönt att kunna återställa Flyinge till sina forna glansdagar efter många år av förfall. Foto: Flyinge AB

Visionen med riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm är högt ställda – förutom att bli Sveriges främsta mötesplats för utbildning, träning och tävling inom hoppning, dressyr, fälttävlan och körning ska Flyinge lyftas till en anläggning av högsta världsklass. Detta är möjligt genom ett samarbete mellan Flyinge AB och Gaspari-koncernen.

Med ridsportens bästa för ögonen är det tänkt att Flyinges attraktionskraft ska stärkas. Det är en lång rad investeringar som planeras. Målet är bland annat att Flyinge ska bli Sveriges och Nordens fälttävlanscenter, det ska kunna erbjudas mer utbildning, flera träningar och även evenemang och tävlingar på hög nivå.

Bland planerna för att rusta upp Flyinge finns bland annat följande:

  • En större väldränerad fibersandsbana med plats för två större eller tre mindre parallella banor vid tävling
  • En gräsbana med vattenbravar och en större bank.
  • Nya kuperade och belysta rid- och körvägar runt området som kommer att sammanlänkas med befintliga ridvägar.
  • Nya bansträckningar på fälttävlansbanorna, renovering av befintliga fälttävlans- och körhinder.
  • En större damm anläggs på området som kommer fungera som ett tredje vattenhinder.
  • Ett nytt större permanent gäststall för drygt 100 hästar med tillhörande sanitetsanläggning.
  • Samtliga tak på Flyinges huvudstall ska bytas, därefter kommer fasaderna att renoveras.
  • Chefsbostaden och Ridhuset Wallenberg renoveras.

Med det mer utvecklade området, med Flyinges fyra olympier som ridlärare och beridare och med strategin att bjuda in stjärntränare, tycker Flyinges VD Christina Rosell att anläggningen får en unik position som utbildningsanläggning och som mötesplats för sporten och näringen.
”Det känns verkligen skönt att vi nu äntligen kan börja återställa anläggningen till sin forna glans efter många år av förfall”, säger Christina Rosell i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden