Sverige
4 april 08:35

Flyinge stängt på grund av smitta

SmittskyddUPPDATERAD Flyinge har stängt ner sina stallar efter att en häst testats positivt för EHV-4. Med anledning av detta ställs den planerade hingstvisningen in.

Flyinge stängt på grund av smitta
Flyinge har stängt för att förhindra smittspridning. Foto: Roland Thunholm

Det är en unghäst på Flyinge som har konstaterats infekterad med EHV-4, det vill säga ekvint herpesvirus. EHV-4 är vanligt förekommande, speciellt hos unga hästar. Luftvägsinfektion, feber, svullna ben och även abort är möjliga symptom. Sjukdomen orsakar inte neurologiska symptom och ska inte förväxlas med EHV-1, bägge kan dock orsaka abort hos dräktiga ston. Det meddelar Flyinge på sin hemsida och via sociala medier.

Flyinge har stängt anläggningen tills vidare för att förhindra smittspridning. Lövsta Stuteri och Seminstation påverkas inte av nedstängningen. En hingstvisning tillsammans med Lövsta Stuteri var planerad till den 15 april, och Flyinge meddelar nu att den ställs in. Samtidigt annonserar Lövsta att man söker andra möjligheter att visa sina hingstar i Skåne.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden