Sverige
9 februari 2021 11:41

Förbjuds ha hästar efter år av brister

FörbudUnder flera år har länsstyrelsen påpekat att kvinnan måste åtgärda brister i sin djurhållning - utan tillräckliga resultat. Nu får hon förbud mot att ta hand om djur, båda sina egna och andras.

Förbjuds ha hästar efter år av brister
Kvinnan förbjuds nu ta hand om alla slags djur, efter år av brister. Foto: iStock

Fallet med kvinnan i Katrineholms kommun startade redan 2016, och sedan dess har länsstyrelsen gjort nio kontroller på kvinnans gård – sju av dem har visat på brister i djurhållningen, skriver Södermanlands Nyheter.

Anmärkningarna har bland annat handlat om att sjuka och skadade hästar inte har fått den vård de behöver, att det har saknats torra och rena liggytor, hovarna varit långa och i behov av verkning, samt problem med hästarnas hull. Hästarna har även saknat pass, och tidningen skriver att ”stallutrymmena är för små, har låg takhöjd och dålig luftkvalitet”.

Kvinnan anser att djuren har det bra och att hon försöker hålla en god djurhållning, men i januari beslutade länsstyrelsen att kvinnan förbjuds att ha hand om alla slags djur – även andras.
”Länsstyrelsen bedömer mot bakgrund av de många återkommande allvarliga bristerna att du saknar förmåga att ha hand om djur i enlighet med djurskyddslagstiftningen”, står det i länsstyrelsens motivering.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden