Sportnytt
11 maj 2021 10:23

Förbundet ändrar i kvalreglerna för 2021

TillfälligtCoronapandemin har fortfarande stor påverkan på ridsporten, något som gjort att Ridsportförbundet nu utökar kvaltiden i flera grenar samt lättar på kvalreglerna till några av årets svenska mästerskap.

Förbundet ändrar i kvalreglerna för 2021
Ridsportförbundet inför nu flera lättnader i kvalregler under 2021. Foto: iStock

Ridsportförbundets tävlingssektion har tagit beslut om att införa flera ändringar, som gäller med omedelbar verkan. De nya, tillfälliga reglerna gäller till och med 31 december 2021.

Förlängda kvaltider

De grenar som i vanliga fall har löpande 24-månadersgräns för kval, förlängs nu till att gälla från och med den 1 januari 2019 för samtliga. I förbundets exempel har ett ekipage gjort sitt kval den 1 februari 2019, vilket tidigare hade inneburit att det kvalet slutat gälla den 1 februari 2021. Med de nya tillfälliga reglerna är ekipaget istället kvalat fram till och med 31 december 2021.

Nya kvalregler

Beslut har även tagits om att lätta på kvalreglerna till vissa mästerskap och klasser. När det gäller utomhus-SM i hoppning för ponny gäller i år samma regler som 2020, vilket innebär minst två felfria grundhoppningar i Medelsvår B eller högre för kval.

För att kvala till SM i dressyr 2021 har reglerna lättats – nu räcker det med ett godkänt kvalresultat för SM-start. Här hittar du hela listan över kvalgränserna i de olika dressyrprogrammen för ponny och häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden