Sverige
26 november 2017 21:16

Förbundet efter #metoo: ”Vi vill lyssna till era berättelser”

UppmaningSvenska Ridsportförbundet har uppmärksammat de övergrepp som sker inom ridsporten. Efter uppropet #metoo och hästsportens motsvarighet som just nu är under uppbyggnad skriver nu förbundet att de vill lyssna till fler berättelser, "det viktiga är att inte vara tyst".

Förbundet efter #metoo: ”Vi vill lyssna till era berättelser”
Det viktigaste är att inte vara tyst utan att berätta för någon om man blivit utsatt (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

Efter att sexuella övergrepp inom ridsporten granskades i våras gick Svenska Ridsportförbundet ut och meddelade att de skulle tillsätta en ny tjänst på förbundets kansli – en medlemsombudsman dit både enskilda föreningar och medlemmar skulle kunna vända sig för att få stöd.

Nu finns tjänsten vid kansliet, och efter det världsomspännande uppropet #metoo och ridsportens motsvarighet som just nu är under uppbyggnad uppmanar förbundet medlemmarna att höra av sig.
”Vi vill lyssna till era berättelser, finnas som ett stöd och arbeta tillsammans med er för att ridsporten ska vara fri från övergrepp och trakasserier”, skriver Ulf Brömster, Eva Myrgren, Helena Carlsson, Madeleine Almqvist och Annika Tjernström i ett nyhetsbrev.

”Det viktiga är att inte vara tyst. Om du blir utsatt, eller upptäcker att något pågår som inte är ok, ta hjälp från någon du litar på. Och hjälp varandra”.

Medlemsombudsmannen kan man kontakta aningen anonymt eller med namn. Mer om Medlemsombudsmannen kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden