Nyheter
1 april 2020 10:54

Förbundet söker ridklubbar som jobbat med integration

Integrationsprojekt sökes"Ridsport för alla hela livet" är Svenska Ridsportförbundets paroll. Nu söker förbundet föreningar som jobbat med inkluderande insatser – speciellt när det gäller personer med invandrarbakgrund.

Förbundet söker ridklubbar som jobbat med integration
"Med utländsk bakgrund avses personer som är födda i ett annat land än Sverige, eller har föräldrar som är födda i andra länder än Sverige", skriver förbundet. Foto: iStock

Svenska Ridsportförbundet har som mål att arbeta för ökad mångfald i ridsporten, och i dag finns det bland annat få med invandrarbakgrund inom ridsporten i Sverige. För att ändra på det vill förbundet nu samla in erfarenheter från föreningar som jobbat med inkludering i allmänhet, och integrationssatsningar i synnerhet.

”Vi vill veta mer om vilka verksamheter som bedrivs, hur dessa utformas, vilka som är med, vilka utmaningar verksamheterna ställts inför och vad som fungerat bäst”, skriver förbundet på sin hemsida. Verksamhetsledare och lärare vid ridskolor är den primära målgruppen som ombeds fylla i en enkät.

Undersökningen görs tillsammans med Malmö universitet, som sedan tidigare analyserat integrationssatsningar inom ridsporten på uppdrag av förbundet. Målet är enligt förbundet att hitta framgångsnycklar och sänka tröskeln till stallet.

Här är länken till enkäten

Här kan du läsa rapporten om ridsport och integration

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden