Distansritt
8 september 2015 12:20

Förbundsveterinär avstängd

FEI:s generalsekreterare Sabrina Zeender har beslutat att stänga av Hallvard Sommerseth, som är ansvarig för veterinärenheten på Förenade Arabemiratens Ridsportförbund, från att jobba som FEI-veterinär.

Hallvard Sommerseth är inte längre tillåten att jobba som FEI-veterinär, då han inte följt FEI:s regler och även varit inblandad i flertalet tävlingar som skickat in kopierade resultat till FEI. Enligt ett pressmeddelande från FEI stöttar FEI-ordföranden Ingmar De Vos beslutet om avstängningen.

Avstängningen gäller omedelbart och är på obestämd tid. Under avstängningen får Sommerseth inte delta i eller vara delaktig i någon FEI-tävling eller tävling som går under det nationella förbundet.

FEI skriver att avstängningen kommer efter att Sommerseth flertalet gånger har misslyckats med att följa FEI:s regler under de senaste åren. Generalsekreteraren rapporterar att Sommerseth har jobbat som FEI-personal på flera internationella distansrittstävlingar i Förenade Arabemiraten mellan 2012 och 2014. Tävlingarna har genomförts utan godkända tidtagningssystem men Sommerseth har ändå låtit tävlingarna hållas – något som gör att han misslyckats med sin uppgift som teknisk delegat. Misstagen har också lett till att felaktiga resultat skickats in till FEI. Istället för att mäta de faktiska tiderna på varje distans har man kopierat dessa från andra tävlingar, något man gjort för att få ekipage att klara tävlingskval. 

Sommerseth har nu 30 dagar på sig att överklaga beslutet om avstängning.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden