Ridsport Play
21 mars 2018 16:56

Danska Ridsportförbundets video visar på vikten av rätt använd nosgrimma

Sedan årsskiftet ska hästar på tävlingar inom Danska Ridsportförbundet ha minst 1,5 centimeter mellan nosgrimma och nosrygg. I en ny video berättar förbundet mer nosgrimmor och varför de har fattat sitt beslut.

Danska Ridsportförbundets video visar på vikten av rätt använd nosgrimma
Danska Ridsportförbundet införde 2018 nya bestämmelser där 1,5 centimeter är det minsta tillåtna måttet mellan nosgrimma och nosrygg.

Som Ridsport tidigare har berättat är det numera 1,5 centimeter mellan nosgrimma och nosrygg som gäller på tävlingar inom Danska Ridsportförbundet. Förbundet förklarar bland annat i sin nya informationsvideo (se den här nedanför) hur en för hårt spänd nosgrimma påverkar hästen och hur nosgrimman ska vara spänd.

Likaså berättar förbundet mer om studien som deras 1,5-centimetersbeslut baseras på, vilken gren som stack ut i studien och hur de nya reglerna, inklusive mätning tävlingsplatsen, fungerar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden