Hoppning
10 februari 2017 10:11

Formstarka svenskar till Göteborg

Sju klara, tre återstår. Senast i raden att få biljetter till Gothenburg Horse Show är Robin Ingvarsson och Charlotte Mordasini.

Formstarka svenskar till Göteborg
Robin Ingvarsson gör sin åttonde start i Scandinavium, men den första som senior.

Totalt ska tio svenska ryttare få rida sista helgen i februari när det drar ihop sig till Europafinal i Världscupens västeuropeiska liga.

Redan tidigare har förbundskapten Henrik Ankarcrona meddelat att Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson och Douglas Lindelöw får rida.

Under torsdagen kom även beskedet att Robin Ingvarsson och Charlotte Mordasini kan ställa in sig på en resa till Göteborg.

– Det känns bra med två formstarka ryttare, förklarar förbundskapten Ankarcrona i ett pressmeddelande.

För Robin Ingvarsson är det långt ifrån premiär i Scandinavium. Han debuterade där redan i GP-ponnyn och var med två gånger på ponny. Dessutom har han ridit både som junior och ungdomsryttare i de speciella cuper som alltid finns med.

Förutom höstens seger i senior-SM har Robin inlett säsongen med segrar och placeringar internationellt. Dessutom har redan vunnit två klasser vid helgens Elittävlingar i Borås.

Charlotte Mordasini debuterade i Scandinavium redan förra året. Då blev hon näst bästa svensk i Göteborgs Grand Prix på fjärde plats med Tiny Toon Semilly, där Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK var sju tiondelar snabbare i omhoppningen.

Den gångna helgen var Charlotte i Villach Treffen, Österrike och gjorde fina resultat med sina hästar.

Efter Borås kommer Henrik Ankarcrona att ta ut ytterligare tre ekipage. Dessutom får fem U25-ryttare möjlighet att rida internationellt. Dels tre ryttare som kvalar via Lövsta Future Challenge, som också har sista kvalet i Borås i helgen, och sedan får Henrik dela ut två wild card till U25-ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden