Hoppning
12 september 2016 11:15

Första bilen för Erica Swartz

Den tvåstjärniga tävlingen i tyska Ising blev en riktig höjdare för Erica Swartz. Hon toppade med att hoppa hem sin första segerbil.

Första bilen för Erica Swartz
Fullt fokus både på hästryggen och under ärevarvet i bilen. (Foto: Privat och Roland Thunholm)

– Dundalk hoppade helt fantastiskt så jag körde på och red så fort jag kunde. Jag trodde aldrig att det skulle hålla vägen, men det gjorde det och det var så himla roligt att få vinna, säger Erica Swartz till Ridsport.

Det Schweiz-baserade 25-åringen var först ut i omhoppningen i Grand Prix på 1,45–1,50 och fick nervöst vänta några minuter medan ytterligare fyra ryttare, däribland tyska olympiska fälttävlansvinnaren Michael Jung, skulle beta av den sista utmaningen. Ingen annan höll nollan och därmed var karriärens första bil säkrad.
– Efter den vanliga prisutdelningen med häst fick jag komma in igen och köra ett ärevarv med sponsorn. Bilen kändes förstås väldigt bra att köra, säger Erica.

Det var inte bara bilen som gick bra. Även irländska segerhästen Dundalk (val, f 2005, e Ard VDL Douglas-Horace) var uppenbarligen på topp med god hjälp av Erica och blev även trea i 1,45 i lördags. Dessutom red Erica hem en andraplats i GP-kvalet på 1,40-höjder med Vincent.
– Jag var nöjd redan i lördags och sedan blev det bara ännu bättre när jag vann bilen. Det var extra roligt eftersom det var Dundalks och min första Grand Prix, säger Erica.


Först prisutdelning till häst…


…och sedan bar det av! Foto: Privat

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden