Hoppning
9 maj 2019 06:00

Fortfarande kö till att delta i tävlingarna på Hammarö

Seven StarsOmkring 2 100 starter kommer att göras under fyra dagar långa Wermland Equestrian Games på Hammarö. Arrangörerna har släppt in en del reserver, medan andra fortfarande står i kö. Flera framgångsrika ryttare är anmälda till tävlingarna som börjar i dag.

Fortfarande kö till att delta i tävlingarna på Hammarö
Jens Fredricson och Cosmopolit kommer till Hammarö. Bilden är från 7-årshoppningen på Breeders i fjol, som ekipaget vann. Foto: Roland Thunholm

Första deltävlingen i Seven Stars, ett kval till ponny-SM i inverkansridning och ett antal kval till olika Falsterbo-finaler – det är mycket som ska hinnas med under Wermland Equestrian Games på Hammarö i Värmland.

Redan under onsdagen började hästlastbilarna rulla in från hela landet. Bland deltagarna finns landslagsryttarna Malin Baryard-Johnsson och Irma Karlsson, och därutöver bland annat Linda Heed, Jens Fredricson och Douglas Lindelöw.

 

Klasserna är fulla och trots att en del reserver släppts in, så väntar andra fortfarande på att få komma med.
− Allt känns väldigt bra även om det är lite pirrigt, men vi har så många duktiga funktionärer, berättar tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson från arrangerande Föreningen för Equality Riders.

Varje dag är 100 funktionärer i gång för att arrangemanget ska flyta på, och det blir tävling från tidig morgon till sen kväll på de två tävlingsbanorna, där det blir tävling
− Våra tävlingar har verkligen blivit populära, och en anledning är att folk känner till oss vid det här laget. Anläggningen är också bra i ordning med goda möjligheter att rida och hoppa fram, säger Sophie Wilhelmsson.

Dessutom är banorna vädertåliga, om arrangörerna inte skulle ha lika stor tur med vädret som de senaste två åren.
En sista fråga måste ställas. Har Internationella Ridsportförbundet FEI hört av sig och haft synpunkter på att evenemanget av många kallas WEG, vilket i internationella sammanhang står för World Equestrian Games?
− Nej, inte vad jag vet. Vi använder bara hela namnet Wermland Equestrian Games, inte förkortningen, även om kanske andra gör det, säger Sophie Wilhelmsson, som tillsammans med alla funktionärer nu kavlar upp ärmarna inför fyra fullmatade tävlingsdagar.

Fullmatade tävlingar

Wermland Equestrian Games i siffror

38 klasser för ponny och häst
2 100 starter
800 deltagande ekipage
8 olika kval och deltävlingar, bland annat Seven Stars, samt Torstenssons Ungdoms-GP, Marietorp Ridsport Childrens  Challenge och NAF Five Star Magic Ponny Grand Prix
600 boxplatser
100 funktionärer per dag
45 ton spån beräknas gå åt

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden