Hoppning
16 april 2019 06:30

Fulla startfält vid Wermland Equestrian Games

Många på köÖver 900 hästar har anmälts till Wermland Equestrian Games som går första halvan av maj, och startfälten är i stort sett proppfulla. "Glädjande för arrangörerna men tråkigt för alla som inte får vara med", säger Lars Wendel från Equality Riders.

Fulla startfält vid Wermland Equestrian Games
Helena Persson vann 7-Star-kvalet i Hammarö förra året. I år är intresset för tävlingen rekordstort. Foto: Christer Kristiansson

Wermland Equestrian Games rids i Hammarö 9-12 maj. I år bjuds det på Swedish 7-Star Spring Tour, Folksam Pony Cup/SM inverkansridning och flera Falsterbokval under tävlingsdagarna, och intresset för tävlingen rekordstort. Fjorton dagar innan anmälningstidens utgång hade 930 hästar anmälts, berättar Lars Wendel från arrangören Equality Riders.
– Detta torde vara rekord för en ryttartävling i Sverige. Glädjande för arrangörerna men tråkigt för alla som inte får vara med, säger Lars Wendel i ett pressmeddelande.

Lars berättar också att Equality Riders tar emot cirka 800 hästar, vilket innebär att det i nuläget står många på kö.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden