Avelsnyheter
9 februari 2020 09:18
Ridsportplus

Fortsatta framgångar i USA för svenskt stuteri

ExportStall Herkules framgångsrika uppfödning av shire- och clydesdalehästar fortsätter. Två av stuteriets åringar har nyligen lämnat Sverige för sitt nya hemland USA. "Fantastiskt roligt. De kommer till hem där de får möjlighet att utvecklas," säger Michelle Paulsson på stuteriet vars uppfödningar också fått utmärkelser i USA nyligen.

Fortsatta framgångar i USA för svenskt stuteri
Till vänster Till höger Michelle Paulsson med hingsten Moorfield Ted, till höger nyligen exporterade åringen Omega. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Framgångar på internationella utställningar, utmärkelser och exporter av uppfödningar.

Det är väldigt stort för oss som uppfödare. Michelle Paulsson.

Stall Herkules utanför skånska Klippan fortsätter sitt framgångsrika avelsarbete med shire- och clydesdalehästar. I dagarna lämnade två åringar gården för att resa till sitt nya hemland USA.
– Det är ovanliga raser i Sverige så vi är glada över att vi kan hitta så här bra köpare utomlands, säger Michelle Paulsson på stuteriet.

Den ena hästen som exporteras är Herkules Omega, en clydesdalehingst född i januari 2019 e Singlie Storm  u 2S Omegas Golden Gem.

”Bra individer”

Den andra åringen är ett shiresto som föddes i februari förra året e Moorfield Ted u Leverton Leona.
– Det är två bra och trevliga individer som nu kommer till hem där de får möjlighet att utvecklas, fortsätter Michelle Paulsson.

Fölens föräldrar är välmeriterade, bland annat blev Omegas moder Best in Show på riksutställningen 2018. Hon har också internationella utställningsmeriter från USA, Tyskland och Danmark.

190107_stallerhkules
Herkules Omega föddes den 5 januari 2019. Nu har Omega lämnat Sverige för sitt nya hemland USA. Foto: Stall Herkules

Stall Herkules har bland annat gjort sig känt för Ridsports läsare för sina tidigt födda föl.

Utställningar i Skottland och England

– Vi vill visa våra föl på utställningar i Skottland och England under hösten och om de då är tidigt födda kan de åka dit utan sina mammor, vilket är en fördel då mammorna ofta är dräktiga igen, säger Michelle Paulsson.

I år väntar stuteriet runt 20 föl, flera har redan kommit och ett var lite illa ute efter fölningen men mår bra nu.
– Det är intensivt nu, särskilt då fölen ofta är stora och gör att fölningarna kan bli långdragna, säger Michelle Paulsson.

Nyligen fick två av stuteriets uppfödningar utmärkelser i sitt nya hemland. Herkules What’s Wanted utsågs till ”All North American 2yo Shire colt” och Herkules Drama Queen till ”All North American yearling filly”.
– Det är väldigt stort för oss som uppfödare till en utrotningshotad hästras att föda upp så fina och framgångsrika hästar, säger Michelle Paulsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden