Fälttävlan
19 november 2017 21:09

Framtiden i fokus på årets fälttävlansmöte

Årligt möteFöreläsningar, diskussioner och självklart en hyllning till de svenska EM-medaljörerna. Det var några av programpunkterna vid det årliga fälttävlansmötet i Linköping. "De som inte var där missade något," säger landslagsryttaren Niklas Lindbäck.

Framtiden i fokus på årets fälttävlansmöte
EM-medaljören Niklas Lindbäck åkte från fälttävlansmötet fylld av inspiration. Foto: Roland Thunholm

Det var som vanligt ett digert program som väntade på det traditionsenliga fälttävlansmötet dit den med intresse i svensk fälttävlan är välkommen. Niklas Lindbäck, som ingick i det svenska bronslaget på EM i augusti, fastnade framförallt för en inspirationsföreläsning som hölls av Jim Lawless, Storbritannien.
– Han pratade mycket om att man inte ska fastna i olika begränsningar bara för att andra säger att något inte ska gå. Det kan jag känna igen i min egen satsning. Det är många som säger att saker inte går. Men man måste våga testa gränserna, inte göra som man alltid har gjort, säger Niklas Lindbäck.
– Det är klart att vissa saker är svårare än andra, men finns bara viljan går väldigt mycket. Och VAD skulle det vara som gör att något inte går? Det är något som jag tar med mig från helgen.
– Det var roligt och intressant och viktigt för många att höra, tror jag, fortsätter Niklas Lindbäck.

Under träffen var det också samlingar med de olika landslagen.
– Vi hade lite genomgångar och planeringar inför nästa år, säger Niklas Lindbäck.

Svenske förbundskapten Fredrik Bergendorff var också där. Han berättade bland annat om sin ledarfilosofi och vad han tycker är viktigt hos sig själv och ryttarna. Det handlade bland annat om att ha klara mål, att helheten i ryttarnas liv måste fungera för att resultaten ska komma samt en del om ekonomin för fälttävlansstall.

Laganda och banbyggnad
Andra saker på programmet – som hade tydligt sikte på framtiden och hur svensk fälttävlan ska utvecklas – var laganda och banbyggnad. Fredrik Bergendorff menade också att det behövs både fler hästar och ryttare med mästerskapskapacitet.

För att få tillbaka trestjärniga tävlingar i Sverige igen lyftes möjligheten att flera arrangörer går ihop och bygger banor på nivån. Det diskuterades också ett mentorskap för ryttarrepresentanter och vikten av att nivån på banor i samma klass är lika

EM-medaljörerna hyllades
Under lördagens gala för de ungefär 170 deltagarna på mötet hyllades de svenska EM-medaljörerna – det var dock bara Niklas Lindbäck som var på plats från bronslaget – som kan bli ett silverlag efter det tyska dopningsfallet.
– De som inte var där missade något. Det var ordentligt tryck i lokalen och hela fälttävlanssverige verkar tycka att det verkligen var jättekul med medaljen, säger han till Ridsport i bilen på väg hem från mötet.
– Jag känner mig riktigt inspirerad att åka hem och fortsätta med vinterträningen nu.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden