Fälttävlan
1 juli 14:06
Ridsportplus

Frida Andersén åtta i Aachens fyrstjärniga utmaning: ”Så glad”

InternationelltEfter en händelserik terräng på lördagen slutade Frida Andersén och Box Leo åtta i tyska Aachen. "Nu åker jag hem och fortsätter jobba mot EM," säger ryttaren.

Frida Andersén åtta i Aachens fyrstjärniga utmaning: ”Så glad”
Frida Andersén och Box Leo är enda svenska fälttävlansekipaget på plats i Aachen. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är tio år sedan Frida Andersén fick sitt internationella genombrott i tyska Aachen.

Han var lite imponerad av all publik och kändes inte riktigt som han brukar i början av banan.

Frida Andersén.

På lördagen avslutade hon årets fyrstjärniga tävling med en ordentlig upphämtning tillsammas med Box Leo (SWB val f 2010 e Jaguar Mail-Quite Easy, uppf/äg Therese Örup) i terrängen.


– Jag hade en bra runda. Jag vet att det är jättesvårt att klara tiden här och ville verkligen göra ett försök. Men han var lite imponerad av all publik och kändes inte riktigt som han brukar i början. Vi hade svårt att komma in en bra rytm först men det blev bättre och bättre och ju längre in vi kom i banan, säger ryttaren som är strålande glad efter sin prestation.

Snabb runda

Inget ekipage klarade tiden i terrängen som reds i regn. Frida Andersén tillhörde de snabbare med sina 4,8 straff för tiden. Det gjorde att ekipaget kunde klättra från den 21:a plats det hade efter fredagens dressyr och hoppning till en åttonde plats totalt. Terrängen var utmanande och det blev en hel del omkastningar i resultatlistan. Bland annat gallrade kombinationen på slutet, strax innan ekipagen kom in på huvudarenan för avslutningen, bort många ekipage.

Boxleo2
Frida Andersén och Box Leo i dressyrmomentet. Foto: Kim C Lundin
Boxleoterräng3
Frida Andersén och Box Leo var bland de snabbare i terrängen. Foto: Kim C Lundin

– Det var inget hinder i sig som jag tänkte skulle bli särskilt svårt innan. Men banan hade väldigt många frågor och inte så många chanser att återhämta sig, säger Frida Andersén.
– Jag är så glad över hur han tog sig an alla hinder.

Tidigt i banan fick hon en markering om 15 straff för att ha fått med sig en flagga, dessa straff togs dock bort efter en närmare kontroll.

”Vill mer”

Dressyren är fortfarande ekipagets svaga punkt. I Aachen blev det 34,9 straff och en 33:e plats vilket sedan lyfte efter en felfri hoppning.

– Dressyren var ändå ett steg i rätt riktning men jag vill mer. Hoppningen är jag jättenöjd med. Nu åker jag hem och fortsätter jobba mot EM.

Tävlingen var en del av fälttävlans Nations Cup, dock utan svenskt lag denna gång.

Regerande världsmästarekipaget Yasmin Ingham/Banzai du Loir, Storbritannien, vann klassen individuellt medan hemmanationen Tyskland tog hand om lagsegern. Klassen hade åtta lag och 44 individuellt startande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden