Fälttävlan
24 augusti 2020 15:32

Frida Anderséns ”Kakan” söker ny ryttare

Ryttarbyte"Med stor sorg har vi landat i att Kakan ska få hitta ett nytt hem", skriver fälttävlansryttaren Frida Andersén på sociala medier. Nu söker Kakan en yngre ryttare som vill sikta på mästerskap.

Frida Anderséns ”Kakan” söker ny ryttare
Frida Andersén och Herta. Foto: Roland Thunholm

Box Cayenne (SWB sto f-12 e Cuper-Cardento), vanligen kallad ”Kakan”, vann Breeders både som 4- och 5-åring och har ridits av Frida Andersén sedan 2018. Stoet är uppfödd och ägs av Therese Örup som driver Boxholms stuteri där Frida Andersén har sin bas sedan förra hösten. Frida Andersén rider flera hästar som ägs av Therese Örup.

Nu söker dock Box Cayenne ett nytt hem. Anledningen är att hon inte tros kunna prestera på den högsta nivån. Däremot sägs hon ha kapacitet för fyrstjärnigt och kan med rätt ryttare ta medalj på mästerskap för junior och young rider, skriver Frida Andersén på sociala medier. Se hela inlägget här under.

Frida Andersén fick sitt internationella genombrott tillsammans med familjeuppfödningen Herta (SWB sto f-02 e Cortus-Krius xx, uppf Andersén Fälttävlanscentrum) 2013, och ekipaget startade både OS och VM tillsammans.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden