Dressyr
8 oktober 2018 18:00

Frieserhingsten Elias har tagit ny GP-seger

SvenskägdDen svenskägda frieserhingsten Elias 494 fortsätter rada upp framgångar på dressyrbanan. Nyligen startade han en Grand Prix på Ermelo där han tog hem segern.

Frieserhingsten Elias har tagit ny GP-seger
I regn och rusk red Marc Peter Spahn hem ytterligare en GP-seger med svenskägda frieserhingsten Elias 494.

Ridsport har tidigare berättat om Linda Annells frieserhingst Elias 494 (f-06 e Jorn u Maaike Brechtsje e Maiko, uppf Demro Stables) som hon har stationerad i Nederländerna. Där är Elias något av en rikskändis, och ryttaren Marc Peter Spahn har berättat att han är försiktig med att annonsera när Elias ska tävla då det annars dyker upp så mycket fans i publiken att det finns risk att det blir ett stressmoment för Elias.

I somras gjorde Spahn GP-debut med Elias och då blev det seger direkt. Nu berättar Linda Annell för Ridsport att det blivit ytterligare en GP-seger för ekipaget. Det var vid ett regnigt Ermelo i slutet av spetember när det holländska friesersällskapet arrangerade sitt mästerskap som Elias inte svek sina fans och tog sin andra GP-seger. Totalt red Marc Peter Spahn och Elias ihop 63,514 procent, vilket även gav dem totalsegern i ”Big Tour” där Intermédiaire och Grand Prix slogs ihop.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden