Sverige
15 januari 2018 12:53

Friskvårdsbidraget öppnas upp för ridning

Ridning är friskvårdDen heta friskvårdsfrågan har fått en lösning. Skatteverket meddelar nu att friskvårdsbidraget gäller även för "dyrare sporter" där ridning ingår.

Friskvårdsbidraget öppnas upp för ridning
Skatteverket öppnar upp för ridning som friskvård (ridskolebilden har inget samband med texten). Foto: Roland Thunholm/Jeanette Andersson

Friskvårdsfrågan har engagerat många inom ridsporten – inte minst Ridsport som har haft ett friskvårdsupprop och en lång rad artiklar i frågan.

I ett pressmeddelande har nu Skatteverket meddelat att de öppnar för ridning i friskvårdsbidraget. Det är en dom i Högsta förvaltningsdomstolen gällande ett ärende med friskvårdsbidrag för golf som öppnat även för ridningen. Golf och ridning är två av de aktiviteter som inte omfattats av friskvårdsbidraget tidigare eftersom de inte har klassats som ”enklare form av motion då de bland annat krävt dyrare utrustning”.

Nu kan dock ridning räknas in som förmån i form av friskvårdsbidrag så länge det är upp till ett mindre värde, 5 000 kronor.

Skatteverkets jurist Pia Blank Thörnroos bekräftar till Ridsport att uppgiften om att ridning omfattas av friskvårdsbidraget stämmer – reglerna från 1987 om att ”exklusiva sporter” som ridning och golf inte är berättigade till friskvårdsbidrag finns inte mer.
– Efter Högsta förvaltningsdomstolens dom om golfen släpper vi även in ridningen, det finns inget självändamål för oss på Skatteverket att stå emot, säger Pia Blank Thörnroos.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden