Blogg
12 juli 2018 21:20

Full rulle för familjen Hammarström i Falsterbo

GästbloggDen stora familjen Hammarström har fullt upp under Falsterbo Horse Show. Ridsports gästbloggare Klara Hammarström sammanfattar de första Falsterbodagarna som består av tävlande, applansering, nationalsång, tv-inspelning och mycket mer.

Full rulle för familjen Hammarström i Falsterbo
Följ Ingemar, Amanda och Klara Hammarström i Falsterbo här på tidningen Ridsport i Klaras gästblogg. Foto: Roland Thunholm/Privat

Hej allihopa! Jag har fått äran att blogga lite här på Tidningen Ridsports blogg under FHS, alltså Falsterbo Horse Show. Sveriges skönaste hästvecka, som dom brukar säga.

Klara Hammarström heter jag och jag är en av alla Hammarströms-barnen om ni kanske hört talas om oss innan Jag har verkligen sett fram emot denna tävling ett bra tag nu, redan för några månader sedan så fick jag ett meddelande om jag kunde framföra nationalsången inför de stora klasserna, vilket jag tackade ja till, även fast jag aldrig gjort det förut så tror jag det kommer bli hur bra som helst!

180712_klarahammarstrom10
Familjen Hammarström håller till mycket i en monster på FHS-området för att lansera sin nya app. Här är halva syskongänget Hammarström: Mathilda bakom Ellen och Adam till vänster, samt Amanda och Klara till höger. Foto: Privat

Sen är jag ju också här för att lansera en hästapp som jag har varit med och utvecklat, så jag kommer stå och snacka om den i en monter när jag inte sjunger. Kom och säg hej! Så även fast jag inte rider här kan jag faktiskt säga att jag har något ”viktigt” att utföra här, haha!

Som tur är har jag fler syskon som tar sig an utmaningarna på hästryggen. Min lillebror Ingemar ska starta ponnyernas Grand Prix som han vann från förra året. Det är så himla roligt att få se honom rida så här på hemmaplan (nästan, för vi bor bara några kilometer härifrån) inför den stora publiken och vänner som alltid är här på FHS.

Selma, min tvillingsyster tävlar också i helgen. Hon är på fälttävlans-EM med sin häst Nessa i Fontainbleau i Frankrike och ska alltså rida både dressyr, terräng och banhoppning innan veckan är slut. Ska bli så spännande att följa och så klart ska jag även hålla er uppdaterade om hur det går för henne!

180712_klarahammarstrom6
Bangång med Ingemar. Foto: Privat

Mamma är med henne där just nu tillsammans med hennes tränare och pojkvän, vi andra i familjen är på plats här i Falsterbo och hejar på Ingemar. Vi har delat upp oss helt enkelt för att stötta de båda, tur vi har ett stort team som kan agera supportrar och heja fram de till fina prestationer.

Tiden rusar iväg och det har hunnit blivit torsdag och det är alltså dags för Ingemar att rida sin Grand Prix på stora banan. Igår red han en uppvärmnings klass och var tvåa, vilket ger honom fördelen att starta näst sist i Grand Prixen idag. Olle, Ingemars häst, har åkt från Tyskland hit, det eftersom Ingemar har sin bas där, så även hans tränare och hästskötare har kommit hit, riktigt kul, och riktigt bra! Jag vet att det är en av nycklarna till att Ingemar alltid presterar så bra, för att det är alltid samma system, samma tränare samma lastbil och det ger ett lugn, iallafall gällande min bror.

180712_klarahammarstrom4
TV-inspelning på gång. Foto: Privat

Över till något annat: tv-serien. Många av er vet kanske redan, men för er som inte vet så spelar jag och min familj in en reality-tv serie just nu. Så om några timmar ska jag åka och träffa tv-teamet som kommit ner, taggad! Idag ska de följa med oss, så det är kanske ett avsnitt ni kommer kunna se på SVT senare i höst.

180712_klarahammarstrom5
Spänning på hög nivå när Ingemar rider. Klara och Amanda följer ritten från VIP-läktaren. Foto: Privat

Just det, glömde nästan! Jag har sound check i eftermiddags efter klasserna är klara. Lite nervöst, men de löser vi. Uppdatering av dagen Jag var så sjukt nervös innan Ingemar skulle rida. Jag vet inte varför, han sköter ju sig alltid. I vilket fall som helst så kollade vi på Grand Prixen med hela familjen på Borgas VIP-läktare. Självklart var SVT på plats och filmade allt.

180712_klarahammarstrom2
Så nära seger för Ingemar och Olle, men segern sparar de till EM. Foto: Privat

Ingemar gick in och gjorde en sjuk snygg felfri grundomgång och Olle såg fantastisk ut. Till omhoppningen var det nio ekipage vidare, varav ett Ingemar och Olle som gick ut näst sist. Vi satt och höll tummarna och en dansk tjej hade precis gått in och satt en felfri och snabb runda. Ingemar red en väldigt fin, kanske nästan för fin runda och blev slagen med 0.08 sekunder! Så surt men det var duktiga och man kan ju inte vinna varje år. Jag pratade med honom efter och såklart var han lite besviken men vi kom fram till att han får spara vinsten till EM i augusti.

Efter klassen stod jag lite i montern och pratade med våra nya appanvändare. Vi släppte appen för fyra dagar sedan och vi har redan fått över 1500 användare.

Sen var det dags för soundcheck på Dressyrarenan och hopparens och jag mötte upp Ulrika Hedin som kontaktat mig för sång. SVT var med och filmade och systrarna Mathilda och Amanda stöttade mig. Var det någon som hörde min sång? Den lät över hela Falsterbo tror jag och visst var det lite nervöst, men det är på fredag som det gäller och nu ska jag hem och vila upp rösten som har fått gå hårt de senaste dagarna med fester och med eventen där jag sjungit.

Hoppas ni kommer och lyssnar på fredag! Jag känner mig taggad och det känns riktigt stort faktiskt. Jag har ju aldrig sjungit för så många människor förut. Kom och träffa mig imorgon och ni hittar mig säkert i montern. Nu ska jag ladda upp genom att åka hem och grilla och ta det lugnt.

Kram på er!
/Klara Hammarström

180712_klarahammarstrom3
Ingemar är nöjd med dagen. Foto: Privat
180712_klarahammarstrom7
Familjen trivs i Falsterbo, Annabel och Ellen busar med pappa. Foto: Privat
180712_klarahammarstrom8
Amanda med fyrbent charmtroll. Foto: Privat
180712_klarahammarstrom9
Minstingen i familjen, Annabel, har kul i Falsterbo. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden