Dressyr
8 mars 2019 16:12

Fullträff igen: Femstjärnig Grand Prix-seger i Doha

Tredje rakaFredagen blev en riktigt lyckad dag för Minna Telde och Isac. Långt hemifrån, närmare bestämt i Doha, tog de segern i Grand Prix.

Fullträff igen: Femstjärnig Grand Prix-seger i Doha
Minna Telde och Isac blev vinnare igen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Några svenskar har farit till ”CHI Al Shaqab 2019” i Doha för att rida femstjärnig dressyr. Minna Telde och Isac (SWB val f 2005 e Hip Hop-Master, uppf Per-Crister Bengtsson, äg Ekeslund Holding AB)  startade sin tävling på absolut bästa sätt med seger i Grand Prix.

Minna och Isac inledde direkt med att plocka höga poäng. Redan i den inledande halten blev det en nia, och strax senare ännu en för ryggningen. Därtill blev det  fyra av fem möjliga åttor för bland annat den ökade traven, medan den ökade galoppen resulterade i ett par fyror. Slutligen landade ekipaget på 71,543  procent – ett resultat som höll sig vägen till seger.

Procenten är en av deras bästa någonsin i Grand Prix. Segern i dag var ekipagets tredje raka internationella vinst efter de två segrarna i Sopot.

Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes var näst bästa svenska ekipage. De blev åtta på 69,543 procent. Natalie Oldfors och Mickey M blev tolva på 68,478 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden