Sport
28 juli 2012 17:35

Gå terrängbanan i London

Fälttävlan fortsätter med dressyr även på söndagen, men på måndag är det dags för den riktiga utmaningen - terrängen. Ta en titt på hindren som böljar upp och ner i Greenwich Park.

Gå terrängbanan i London
Hinder 1, en ´vänlig häck´ enligt arrangören. Den vita ramen föreställer en diamant, och är en hyllning till drottningens diamantjubileum.

Linda Algotsson hade gått banan två gånger innan dressyren, och fler lär det bli innan det är dags att ge sig iväg ut i terrängen.
– Hindren är fina, men det ÄR backigt. Det är en konditionskrävande bana, men jag är inte orolig. La Fair har gått bra på träning och haft bra värden. Det ställs tydliga frågor, det är väl det branta droppet som är svårt. Men ner kommer de på ett eller annat sätt, säger Linda med ett leende.

Ludwig Svennerstål var av samma uppfattning, och nämnde att svårigheten lär ligga i att klara tiden.
– Frågorna på banan är i sig inte så svåra, men ska man jaga tiden så blir allt svårare. Man ska nog inte underskatta banan.

Förbundskapten Gunilla Fredriksson är inne på samma linje:
– Det är visserligen varken särskilt stort eller teknisk, men det är en del linjer där det gäller att vara väldigt exakt på linjen. Och alla backarna kräver att ryttarna verkligen känner av sina hästar. Det går inte att komma upp utan att ha kraft kvar i hästen, säger hon. 

Se hindren i bildspelet ovan.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar