Ponny
22 oktober 2018 08:55

Gagnefryttare framgångsrik på Grevagården

PonnyhoppningÄngla Wegerstedt från Gagnef samlade ihop mest poäng av alla vid Jumpinnhoppet på Grevagården. Med sin Trendy Mirah blev det bland annat seger i Medelsvår B och en andraplats i Medelsvår A.

Gagnefryttare framgångsrik på Grevagården
Gagnefekipaget Ängla Wegersted och Trendy Mirah hade en bra helg på Grevagården med bland annat seger i Medelsvår B och en andraplats i Medelsvår A. Foto: Pernilla Hägg

Jumpinnhoppet arrangerades av Trollhättans Sportryttare på Grevagårdens fina anläggning utanför Skövde. Ponnytävlingen med klasser från Lätt C till Medelsvår A lockade en bra bit över 200 ponnyer.

För Ängla Wegerstedt och Trendy Mirah (val f-04 imp Irland, äg. Isabelle Rohrbeck) blev det en lätt hemresa till Dalarna. Under lördagen vann ekipaget först Medelsvår B-klassen efter en felfri ritt och en tid som var tre tiondelar bättre än Wilma Hallberg och Hot Lady Carthago (sto f-12 e My Lord Carthago-Memphis, äg Wilma Hallberg).

Senare på dagen var det dags för en Medelsvår A-klass med fyra C-ponnyer och fem D-ponnyer till start. Enda helt felfria ritten kom i kategori C där Ella Littorin och Pigalle (val f -05 e Paddock Camargue-Kaliber, uppf Susanne Olausson, äg Fredrik Littorin) svarade för den bedriften och därmed tog segern.

Felicia vinnare i Medelsvår A

I kategori D red fyra av fem ponnyer grundomgången med ett nedslag, och gjorde därmed upp om de två placeringarna. Här var Felicia Persson felfri och snabbast med Buzz Light Year (val f-05 imp Irland, äg Anna-Lena Persson). Ängla Wegerstedt var också felfri, men ett par sekunder långsammare och tog andraplatsen.

Ängla avslutade sedan helgen med en seger i söndagens Lätt A, och tog därmed hem meetingpriset i kategori D med flest poäng av alla under helgen. Bäst i kategori C var Ella Littorin medan meetingpriset för kategori B gick till Mathilda Hansson, Oldcastle Sylvester (val f-06, okänd, äg Marie Hansson).

Här hittar du alla resultat från Jumpinnhoppet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden