Dressyr
24 oktober 2022 15:41

Gio tillbaka i Grand Prix – debut för 17-åriga Pidgley

LäromästareFör ett år sedan såldes Charlotte Dujardins lille OS-häst, fuxvalacken Gio som Dujardin red hem dubbla brons med i Tokyo, till familjen Pidgley. Nu har Gio burit sin nya ryttare till hennes första Grand Prix-seger.

Gio tillbaka i Grand Prix – debut för 17-åriga Pidgley
Charlotte Dujardin och Gio på OS i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniere

17-åriga Annabella Pidgley har en lång rad stjärnhästar i sitt stall – numera även Cathrine Laudrup-Dufours VM-häst Vamos Amigos – men det blev den nu 11-årige Gio som fick guida henne i Grand Prix-debuten. Ekipaget startade i en nationell Grand Prix i förra veckan och red ihop 73 procent, vilket räckte till seger.

Charlotte Dujardin, som red Gio – Pumpkin kallad – under fem framgångsrika år, fanns på plats för att coacha ekipaget.
– Så oerhört glad över att ha varit där under Annabellas första Grand Prix som blott 17-åring, på ljuvliga Pumpkin. Jag är så otroligt stolt över dem båda och över hur hårt hon har arbetat för att bilda ett partnerskap med honom. Jag ser fram emot att stötta dem under deras tid tillsammans, skriver Dujardin i sociala medier.

Annabella Pidgley kallar fuxvalacken för sin superstjärna.
– Jag är så tacksam för att jag får lära mig den här nya nivån tillsammans med den bästa danspartnern, Pumpkin. Han är en sådan superstjärna och den bästa läraren. Jag är så stolt över honom och hur vårt partnerskap växer för varje dag, skriver hon.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Annabella Pidgley (@pidgleydressage)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden