Sverige
10 oktober 2022 06:25

Gothenburg Horse Show tillbaka efter två års uppehåll

GHS 2023Efter två pandemidrabbade år med inställda evenemang är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka 22-26 februari 2023. Programmet är presenterat där både gamla godingar och nya spännande instickare finns med - men det gäller att vara på hugget för att säkra sin biljett.

Gothenburg Horse Show tillbaka efter två års uppehåll
Senast arenan i Scandinavium fylldes med hästar, ryttare och publik var 2020. Foto: Got Event

Gothenburg Horse Show välkomnar återigen publik, hästar och ryttare traditionsenligt till Scandinavium i februari 2023.

– Nu börjar februari äntligen närma sig på riktigt! Vi har längtat efter att få välkomna både nationella som internationella ryttare tillbaka till Göteborg. Hoppningens världscup avslutas som vanligt med sista deltävlingen hos oss, medan dressyren endast har en deltävling kvar efter Göteborg innan den stora världscupfinalen ska avgöras i Omaha, USA i april 2023, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show.

– Med tanke på de fantastiska svenska framgångar vi har sett de sista åren ska det bli riktigt spännande att se hur vi står oss inomhus också. Det ska bli väldigt roligt att få hylla våra svenska hjältar på hemmaplan!

Förutom de givna höjdpunkterna med världscupen i både hoppning och dressyr, återkommer de populära programpunkterna som Sverigeponnyn, Lövsta Future Challenge, Hall of Fame och Gothenburg Trophy. Dessutom går den stora finalen av ATG Riders League och Vårfinalen av Arena Youth Tour, som nu äntligen ska få göra entré i Scandinavium.

Unikt biljettsläpp

13 oktober öppnar biljetsläppet, och i år gäller det att vara extra kvick för att vara säker på att få tag i en biljett. Anledningen är det inställda evenemanget 2022.

– När vi tvingades ställa in Gothenburg Horse Show 2022 fick biljettköpare välja mellan att behålla sina biljetter till 2023 eller lämna tillbaka dem. Vi är glada över att många i vår trogna publik valde att behålla sina biljetter, men det innebär ju också att det inte finns riktigt lika många att köpa nu, förklarar projektledaren Erika Olsson.

Här finns programmet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden