Dressyr
19 april 2021 10:50

GP-häst dog under ärevarv

ChockartatVärldsfyran i dressyr, Dorothee Schneider, var under söndagen med om en traumatisk händelse när hennes GP-häst Fohlenhof’s Rock’n Rose plötsligt störtade omkull och avled i samband med ärevarvet vid dressyrtävlingarna i tyska Pforzheim.

GP-häst dog under ärevarv
Dorothee Schneider uppges ha blivit chockad men klarade sig med lättare skador vid fallet. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: FEI

Dorothee Schneider och Fohlenhof’s Rock’n Rose hade just blivit trea i den nationella Grand Prixen i Pforzheim på 71,733 procent när tragedin inträffade. Under ärevarvet föll stoet till marken och dog kort därefter. Misstanken är att hon dog av en brusten aorta. Det rapporterar Eurodressage.

Ryttaren blev liggande på marken, uppenbarligen skadad men vid medvetande. Dressyrryttaren Klaus Steisslinger, som är läkare till yrket, skyndade till och gav första hjälpen. 51-åriga Dorothee Schneider fördes sedan till sjukhus och uppges vara chockad med lättare skador.

Schneider och Fohlenhof’s Rock’n Rose gjorde internationell GP-debut 2016, och har tagit ett flertal internationella GP-segrar tillsammans.

Fohlenhof’s Rock’n Rose var efter Rubin Royal-Feiner Stern och blev 17 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden