Hoppning
11 augusti 2019 19:27

GP-segrare i helgen: Stephanie i Belgien – Hannes i Västervik

SegrareStephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow slog till i Grand Prix i Opglabeek i Belgien på söndagseftermiddagen. På hemmaplan i Västervik red Hannes Melin hem Grand Prix.

GP-segrare i helgen: Stephanie i Belgien – Hannes i Västervik
Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow vann Grand Prix i Belgien. Bilden är från Falsterbo i juli. Foto: Roland Thunholm

I Opglabbeek, Belgien, gick nio ekipage till omhoppning i 155-klassen, däribland Stephanie Holmén och ”Sparven” eller Flip´s Little Sparrow, som gjorde ännu en felfri runda närmare en och en halv sekund snabbare än tvåan, belgaren Karline de Brabander.

På hemmaplan reds helgens enda Grand Prix-klass hos Västerviksortens Ryttarförening på söndagskvällen.  Efter grundomgången på banbyggare Maria Alfredssons 150-bana var det bara Hannes Melin och All I Got Is U (SWB val f 2010 e Algot – Robin Z uppf Ulrika Jacobs äg Melin Equestrian AB) som var felfri, med Matilda Petterson närmast efter på 5 fel med Head over Hills.

Till Winning Round gick fyra ekipage, och där bjöd Hedda Wallin och Eumosa på en felfri runda, att adderas till de nio fel hon hade med sig från grunden. Det räckte till en andraplats, när Hannes Melin red felfritt även i omhoppningen och fick den blågula rosetten tillsammans med 15 000 kronor i premier. Matilda Pettersson, som vann lördagens 140-hoppning,  landade på tredje plats i söndagens Grand Prix.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden