Hoppning
19 november 18:26

Grand Prix-seger till Ebba Danielsson i Prag

InternationelltJunioren Ebba Danielsson vet hur man levererar i internationella Grand Prix-hoppningar – på söndagen blev det ännu en storseger vid sidan av världsryttarnas superfinal i Prag. Denna gång med hingsten Equus Tame.

Grand Prix-seger till Ebba Danielsson i Prag
Ebba Danielsson och Equus Tame såg till att den svenska nationalsången spelades i Prag. Foto: Privat

Junioren Ebba Danielsson har en imponerade track record när det gäller internationella Grand Prix-segrar och i helgen slog hon till igen. Denna gång var det hingsten Equus Tame (SF f-14 e Classic Bois Margot-Quaprice Boimargot Quincy, äg Stall Danora AB) som hon red till toppen av pallen i söndagens Grand Prix över 1,45-hinder vid sidan av världsryttarnas superfinal i Prag.

Grand Prix-klassen bjöd på 31 startande ekipage med 12 till omhoppning, varav fyra red dubbelt felfritt. Ebba Danielsson var både dubbelnolla och bland de snabbaste, vilket ledde fram till segern. Tvåa var tjeckiska Viktor Skutecky med G-Star SL medan Ungerns Anna Simicska red in som trea med Carundy.

Med T-Gavoli Z har Ebba Danielsson levererat flera internationella GP-segrar, och den talangfulla junioren är sedan i våras baserad hos tränaren, tillika de holländska undomsryttarnas landslagsledare, Vincent Voorn i Nederländerna. Nyligen annonserade familjen Danielsson att man säljer familjegården i Nora, tre mil utanför Örebro, för att etablera sin satsning i Europas ridsportnav.

Resultatlista GP-klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden