Körning
6 maj 2018 21:50

Grand slam för parkusken Eva Ottosson

GlädjetårarHon vann dressyren, vann maraton och vann precisionskörningen och totaltävlingen - parkusken Eva Ottosson hade ett riktigt lyckat meeting i Dorthealyst.

Grand slam för parkusken Eva Ottosson
Sir Benji, eller Benny till vardags har bara börjat sin karriär hos parkusken Eva Ottosson. Foto: Eva Österlund

Eva var inte ensam om framgångarna förstås. I Team Ottosson finns också sambon/groomen Vesa Keränen och så de tre svarta valackerna Avon, Adrian och Sir Benji. Förra tävlingssäsongen gick inte riktigt deras väg – men nu!
– Dressyren var fantastisk, jag kände verkligen hur bra hästarna gick!

När Eva kom ut från banan kom tårarna, av ren lycka. Ett superresultat!
– Yngve Käll, min parkollega stod precis utanför banan, jag tror att han grät en liten tår han också, berättar Eva.

Tävlingsåret 2017 var inget bra år. Det värsta var att Eva förlorade ett av sina framtidshopp, hästen Comet, innan han ens fått visa hur bra han kunde bli.
– Ja då hade jag ju Adrian och Avon kvar och så Billy, 21 år gammal och definitivt in i pensionsåldern.

Så blev Billy sjuk. Två hästar kvar och höga krav på att hon skulle prestera i alla fall. En stressituation som inte gjorde det enklare att tävla och visa fina resultat. 2017 var också ett VM-år för paren.
– Till VM var jag i desperat behov av en häst till så jag ringde gode vännen Knud Jörgensen i Danmark. I hans stall fanns Sir Benji en oldenburgerkorsning. Han lånade gärna ut ”Benny” men köpa, nej det gick inte.

Väl på plats fick Benny gå hela mästerskapet eftersom en annan av hästarna inte var i toppform.
– Jag ringde och frågade Knud först och han gav klartecken direkt. Benny skulle fixa det.

Och det gjorde han också. På vägen hem insåg hela teamet att den här hästen kunde de bara inte lämna tillbaka och till slut fick de köpa honom, Benny hängde på till hemmastallet i Dövestad.

Idag har Eva lagt om planeringen när det gäller körningen. Hon har slutat att stressa, hon tränar för det mesta själv på hemmaplan, hon har gått ner i varv och skapat en egen nivå att vara på när det gäller träning och tävling.

180506_grandslamforevaottosson_evaosterlund_2
Avon och Benny öser på i maratonbanan på Dorthealyst. Foto: Eva Österlund

Sluta köra – nej det finns absolut inte med i bilden. Efter Dorthealyst väntar Åstorp, Lähden, årets SM i Götene, Beekbergen  och Drebkau. Topptävlingar med tuff konkurrens.
– Tävlingen i Danmark blev ju en bra värdemätare.

Eva fortsätter att köra sina parhästar, men hon gör det på egna villkor och i sin egen takt. Nu har hon visat att hon verkligen har klass, förmåga och vilja. Och Vesa hänger med. Liksom Adrian, Avon och världens finaste Benny!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden