Hoppning
29 oktober 2017 17:51

Guldekipaget GP-vinnare i sin comeback

FavoritsegerEn kvarts miljon stod på spel när många av Sveriges bästa ryttare gjorde upp i Volkswagen Grand Prix på Elmia. I toppen regerade Europamästarna, som gjorde sin första tävling sedan EM.

Guldekipaget GP-vinnare i sin comeback
Peder och H&M All In segrade efter en vass omhoppning. Foto: Roland Thunholm

Återigen fylldes D-hallen på Elmia Scandinavian Horse Show till bredden när bland andra större delen av det svenska hopplandslaget ställde sig på startlinjen till Volkswagen Grand Prix. Elva ekipage klarade Peter Lundströms bana med 12 hinder och 15 språng felfritt och gjorde upp i omhoppningen.

GP-kvalvinnaren Henrik von Eckermann med storhoppande Chacanno låg i ledning när häst-Sveriges egen guldhjälte Peder Fredricson äntrade arenan tillsammans med H&M All In. Precis som så många, många gånger förr glänste de mest – en hisnande skarp omhoppningsrunda i sann Peder/Allan-stil gav en oslagbar tid och fick Elmiajublet att lyfta till nya nivåer.

Gppederallartb
Mot segern i Volkswagen Grand Prix. Foto: Roland Thunholm
Gppederfotsrt
Guldhjälten pustade ut mellan omhoppning och ärevarv. Foto: Roland Thunholm

Dagens rundor satte punkt för en rakt igenom felfri comeback för All In sedan pausen som följde EM och gav en hint om vad ekipaget kan komma att bjuda på under inomhussäsongen. Segern var dessutom Peders andra raka av två möjliga i GP-klassen på Elmia och en favorit i repris på förra årets vinst med H&M Zaloubet.

– Att vinna här och inför den här publiken är verkligen roligt. Det är en fantastiskt fin tävling och väldigt bra startfält – de bästa i Sverige är här, säger Peder och tillägger att det förstås var extra kul att All In gick så bra i sin första tävling sedan EM.
– Det är blåsigt ute i dag och han var lite på tårna, men Allan var med och kändes bra. Han har bara hoppat bättre och bättre under tävlingen.

Hur känns det att tävla med honom igen?
– Det är helt fantastiskt att ha en sådan häst. Han är en once in a lifetime-häst.

Dressyr
Hela pallen som belönades med 100 000 kronor, 250 000 kronor respektive 75 000 kronor. Foto: Roland Thunholm

Holländska Stefanie van den Brink klämde sig in mellan Sveriges två just nu främsta ryttare och knep andraplatsen samt 100 000 kronor med Baronescha.

Henrik von Eckermann och Chacanno, som härnäst flyger till Doha för GCT-final, blev slutligen trea. Den vinnarvana ryttaren hade förstås gärna tagit en seger med sig hem till Tyskland.
– Hästen var super, men jag klantade till det lite och det blev ett galoppsprång för mycket. Det var ett dyrt galoppsprång, säger Henrik.

Gpstefaniert
Den Stefanie van den Brink tog andraplatsen och förpassade von Eckermann till pallens bronsplats. Foto: Roland Thunholm
Gpohhenrikrt
Någon ville bra gärna vinna… Henrik von Eckermann och Chacanno gav järnet i omhoppningen. Foto: Roland Thunholm
Gpohmaellert
Maelle Martin var också sugen på seger. Fjärde plats med Zerlin M blev resultatet. Foto: Roland Thunholm
Gpmaellemartinrtklar
Så här glad blev fransyskan av att sätta omhoppningens första nolla. @RolandThunholm
Gpirmart
Irma Karlsson med Chacconu imponerade. Dubbelt felfria och femma i dagens GP. Foto: Roland Thunholm
171028robiningvarssonrt
Robin Ingvarsson och Hansson WL fick 20 000 kronor för sin sjätteplats. Foto: Roland Thunholm
Gprolfgoranrt
Rolf-Göran Bengtsson fick som vanligt gott om applåder från publiken, som jublade över hans nolla med Oak Grove’s Carlyle. Bengtsson landade slutligen just utanför placering med ett ner i omhoppningen. Arkivbild: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden