Sverige
9 februari 10:13

Håll koll på ridsporten: Händer i februari

KalendariumHingstvisning, unghästträning och clinic - det är några av de större händelserna i hästvärlden under februari. För att inte tala om Gothenburg Horse Show som efter två år äntligen slår upp sina portar igen. Här hittar du en sammanställning över några av de större ridsportevenemangen de närmsta veckorna.

Håll koll på ridsporten: Händer i februari
Nina Känsälä håller clinic vid Djursholms Ridklubb den 19 februari. Foto: Roland Thunholm

10 februari – Hingstvisning i Vechta

Hingstar från Helgstrand och Schockemöhle kommer att visas på Oldenburger Pferde Zentrum i Vechta, Tyskland. Pågår till 12 februari
Länk >>

13 februari – Unghästträning för RGB

Sista dag att ansöka för dig som vill träna unghäst för Rolf-Göran Bengtsson. Hästen ska vara sex eller sju år och ha varit med i någon av årgångsfinalerna i hoppning 2022.
Länk >>

18 februari – Världscupdressyr

Neumünster i Tyskland är nästa anhalt för Västeuropas dressyrryttare inför Göteborg och sedan Europafinalen i ’s-Hertogenbosch. Grand Prix går lördag förmiddag och küren söndag förmiddag.
Länk >>

19 februari – Clinic med Nina Känsälä

Djursholms Ridklubb är platsen för en clinic om grundutbildning och hästens hållbarhet med Nina Känsälä, hippolog, B-tränare i dressyr och forskarstuderande inom hästvälfärd.
Länk >>

22 februari – Dags för GHS

Gothenburg Horse Show slår äntligen upp sina portar efter två inställda år. Unga hästar och unga ryttare tävlar den första dagen, men det blir också final i ATG Riders League.
Länk >>

22 februari – Hoppträff för unga

Unga hoppryttare som satsar och vill tävla internationellt eller redan gör det, bjuds in till en träff med landslagsledningen i samband med GHS. Även ryttarnas team är välkomna.
Länk >>

23 februari – Hästföretagarforum

Henrik von Eckermann är ett starkt dragplåster i årets program, men det kommer också att handla om företagande, marknadsföring samt ny forskning när hästföretagare och andra samlas på Svenska mässan i Göteborg.
Länk >>

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 2/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden