Hoppning
16 oktober 2022 14:58

Hamburger Derby nobbar GCT: ”Har en egen identitet”

GCT/GCLHamburger Derby har efter 15 år valt att inte förlänga kontraktet med Jan Tops penningstinna Global Champions Tour nästa säsong. GCT har dock redan funnit en ny tävlingsplats för Tysklands GCT-etapp.

Hamburger Derby nobbar GCT: ”Har en egen identitet”
Årets GCT i Hamburg var den sista. Här syns GCT-segraren 2018, Harrie Smolders. Foto: Stefano Grasso

Hamburg blir inte längre en av tävlingsstäderna när Global Champions Tour rullar in i nästa säsong efter superfinalen i Prag i november. Den tyska arrangören har valt att inte skriva på kontraktet med Jan Tops och hans penningstinna tour för nästa år. Istället landar Tysklands GCT-etapp hos Ludger Beerbaum som ställer EM-anläggningen Riesenbeck International till förfogande.

Nästa år kommer Hamburger Derby att äga rum under sitt eget varumärke, där derbyt alltid har varit tävlingens höjdpunkt. Det säger tävlingsgeneralen Volker Wulff till tyska St Georg.
– Vi har varit glada över att ha GCT som gäst, men Hamburg har sin egen identitet och har funnits i över 100 år. Vi vill inte anpassa eller ändra vårt varumärke efter en serie, och därför har vi beslutat att inte förlänga avtalet med GCT.
– Efter 15 år har det blivit dags att gå skilda vägar.

Nöjd Beerbaum

Med skiftet från Hamburg till Riesenbeck innebär det att även datumen ändras. Traditionellt går GCT i Hamburg av stapeln under Kristi himmelsfärd i slutet av maj, i Riesenbeck är det den 21-23 juli som gäller. Även detta rapporterar St Georg.

– Vi är överlyckliga över att få vara en del av den här speciella serien. Riesenbeck blir därmed återigen skådeplatsen för internationell toppsport, säger Ludger Beerbaum i ett uttalande.

Global Champions Tour lanserades av Jan Tops 2006 och i konceptet ingår att touren äger rum i olika städer världen över. På stranden i Miami Beach och i Paris framför Eiffeltornet här till några av de mest spektakulära tävlingsplatserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden