Ponny
2 augusti 2014 19:59

Hammarströms avancerade stort

Ponny-EM:s terrängbana i Millstreet blev utslagsgivande som många trodde. Vattenhindret 15abc som från början troddes bli en av de större svårigheterna orsakade dock inga direkta problem för vare sig häst eller ryttare utan felen skedde jämnt över banan.

Hammarströms avancerade stort
Selma Hammarström och Three Wells Breeze avancerade till 13:e plats efter felfri terräng. EventingPhoto

Systrarna Hammarström avancerade båda två efter terrängprovet där de ingick bland dagens 15 felfria ritter inom tiden. Efter terrängen ligger Selma Hammarström med Three Wells Breeze nu på 13:e plats mot tidigare plats 31 och Klara Hammarström på 17:e med Creemully Melody.

För Michelle Ettwein gick det sämre. Ekipaget fick ett tidigt och snöpligt stopp på hinder nummer fyra men levererade därefter prickfritt fram till att en trasig martingal slutligen innebar tappad kontroll och fall på hinder nummer 16. Både häst och ryttare är enligt uppgift okej.

Föll gjorde även de danska och finska hoppen Rikke Nyboe Andersen med Denver och Johanna Pohjonen med Knockbeg Flash. I Andersens fall var det transportsträckan mellan hinder 12 och 13a som fällde duon medan Pohjonen och Knockbeg Flash i sin tur drog åt var sitt håll på 8b.

Leder mästerskapet både individuellt och i lag gör Frankrike före Storbritannien och Italien. Av de tre topparna är det bara Frankrike som fortfarande har fullt lagt med fyra ekipage. Både Storbritannien och Italien tappade ett ekipage vardera i terrängen.

Andra ponnyinspektionen och banhoppningen sker i morgon förmiddag.

Resultat

Hanna Broms

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden