Avelsnyheter
10 januari 06:34

Han är årets dressyrhäst i KWPN

UtmärkelseNu är den prestigefyllda utmärkelsen Årets KWPN-häst klar. Den går till en världsmästare i dressyr.

Han är årets dressyrhäst i KWPN
Charlotte Fry på Glamourdale tog VM-guld i klassen för 7-åringar vid unghäst-VM 2018. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det är godkände hingsten och UVM-guldmedaljören Glamourdale (f 2011 e Lord Leatherdale-Negro, uppf Joop Rodenburg, äg Charlotte Fry och van Olst Horses) som har fått den åtråvärda utmärkelsen Årets KWPN-häst 2020. Detta efter en omröstning.

Glamourdale vann UVM i dressyr som 7-åring tillsammans med brittiska Charlotte Fry och under förra året började han tävla Grand Prix nationellt.

”Det är goda nyheter att vår Glamourdale har fått titeln. Han förtjänar det,” säger hingstens ägare till Eurodressdage. van Olst såg Glamourdale första gången när han var tio dagar gammal och blev genast övertygad om hingstens kvaliteter. ”Han har levt upp till förväntningarna och nu ser vi fram mot hans framtid,” fortsätter van Olst som har en förhoppning om att hand guldklimp kan komma med på Storbritanniens långa lista inför OS i Tokyo 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden