Fälttävlan
1 april 2016 06:33

Hannes Melin pausar från fälttävlan

Han har tagit EM-medaljer på ponny, som junior och som ung ryttare. Men nu tar Hannes Melin en paus från fälttävlan. En stor anledning till pausen är att hans Piccadilly Z har återkommande problem och ska betäckas.

Hannes Melin pausar från fälttävlan
Hannes Melin är en välkänd fälttävlansprofil i Sverige. Men nu lägger han terrängsadeln på hyllan.

– Det känns både bra och tomt. Fälttävlan har ju varit min identitet så länge, men jag känner att beslutet har fått mogna in långsamt, säger Hannes Melin.
– Avsaknaden av bra hästmaterial och att det är så mycket arbete kring fälttävlan som ju nästan ”bara” ger glädjen som lön för mödan är andra saker som spelar in. Det är sjukt svårt att livnära sig på. Och Fox-Pitts och Nicholsons olyckor förra året fick mig också att tänka till. 

Hannes Melin är 26 år och tillhörde Europaeliten på ponny, som junior och som ung ryttare och har tagit EM-medaljer i alla tre åldersgrupperna. Men satsningen som senior har inte lyckats fullt ut. Han köpte Malin Petersens EM- och VM-häst Piccadilly Z (HOLST sto f 2000 e Narew xx-Latino uppf Zielke Karen) inför säsongen 2013.

Det blev en del internationella tävlingar, men ekipagets karriär har varit kantad av skador på stoet. Nu har Hannes Melin beslutat sig för att sätta henne i avelboxen. 
– Hennes såterkommande ohälsa både i gaffelbandet vänster fram och i sitt vänstra bakknä gör att jag tar det här beslutet. Jag hoppas hon kan få många fina föl, säger Hannes Melin. 

Nu ska han i stället satsa fullt ut på banhoppning med de hästar han har och på det företag han driver tillsammans med sin familj. Förra året red han bland annat Scandinavian Open i Falsterbo i både dressyr och hoppning och vann Breeders i fälttävlan. 
– Det är inte omöjligt att jag tar upp fälttävlan igen. Men nu blir det så här, säger han. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-