Hoppning
18 september 2023 10:16

Hansson WL stabil rosettplockare

InternationelltEfter över ett års frånvaro från de internationella hoppbanorna var Hansson WL tillbaka i hetluften i maj. Sedan dess har den 15-årige valacken som mest haft ett nerslag per klass, men oftast har han radat upp nollor med Peder Fredricson i sadeln. Helgens GCT-meeting i Rom var inget undantag.

Hansson WL stabil rosettplockare
Peder Fredricson och Hansson WL på väg mot andraplatsen på fredagen. Foto: Global Champions Tour

Hansson WL (val f- 08, e Hip Hop-Iowa, äg Astrid Ohlin, Måsel AB, uppf Walltorps Lantbruks AB) är SWB-valacken som aldrig gått ett stort internationellt mästerskap men som ändå bidragit med mängder av placeringar i Peder Fredricsons uppsättning av topphästar.

Sedan Fredricson tog över tyglarna vid årsskiftet 2017/2018 har de radat upp felfria rundor upp till 1,60. 2018 rankades de som världens främsta ekipage.

Under helgens Global Champions Tour i Rom var Hansson WL i toppform, då han knep en andraplats i den inledande 1,55-klassen som gick som första runda i lagtävlingen Global Champions League.

När det sedan var dags för avslutningen på söndagen slog ekipaget till igen, med en snabb runda i 1,50-hoppningen – även nu blev det en andraplats. Totalt hoppade Hansson WL in 30 000 Euro under helgen, cirka 333 000 kronor att lägga till de prispengar som Catch Me Not S bidrog med – det blev en bra helg på jobbet för Peder Fredricson.

Även Malin Baryard Johnsson knep en placering i helgens avslutande klass i Rom, när hon var tolva med Diamantino 16. Efter Henrik von Eckermanns seger och de andra svenskarnas toppresultat i lördagens Grand Prix så blev det en minst sagt framgångsrik blå-gul helg i Rom.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden