Fälttävlan
12 september 2018 22:54

Här är VM-laget i fälttävlan

Ryttar-VMNu har förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut det svenska VM-laget i fälttävlan.

Här är VM-laget i fälttävlan
Hela teamet: Niklas Lindbäck, Louise Svensson Jähde, Sara Algotsson Ostholt, Anna Freskgård och Ludwig Svennerstål. Foto: Roland Thunholm

Det blir Niklas Lindbäck, Anna Freskgård, Louise Svensson Jähde och Ludwig Svennerstål som rider i det svenska VM-laget i fälttävlan i nämnd ordning.

Sara Algotsson Ostholt och Wega startar individuellt.
– Wega är en fantastisk häst men hon har inte gått mästerskap på länge och på det här sättet kan Sara ta det lite lugnt om hon vill. Eller göra något riktigt bra individuellt om det är gång, säger Fredrik Bergendorff.

Niklas Lindbäck var ett självklart val som förstaryttare för Fredrik Bergendorff.
– Han kan analysera och dela med sig av information om banan till de andra i laget.

– För Anna är det första mästerskapet i lag så det blir bra för henne att rida utan någon press. När det gäller Ludwig är han lätt att få med på beslut som passar laget. Louise har en jättechans den här veckan och det blir bra för henne att gå ut när hon har lite mer information om banan, säger Fredrik Bergendorff.

Samtliga svenska hästar gick genom besiktningen på onsdagens eftermiddag lokal tid. Det svenska fälttävlansteamet har också hunnit titta på terrängen.
– Den ser jättefin ut, hindren är fint byggda och det är inte så svängigt. Men jag tror att tiden blir tuff. Och det är några hinderkomplex som ser svåra ut.
– När man har bråttom blir alla hinder svåra…

Sverige startar som nummer 22 av 23 lag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-