Hoppning
26 mars 2018 10:38

Härlig avslutning i Mexiko för Evelina Tovek

FelfrittGCT/GCL-meetinget i Mexiko är över. Under söndagen blev det en härlig avslutning på tävlingen för Evelina Tovek, när hon tog en 1,55-placering med Delila de la Pomme.

Härlig avslutning i Mexiko för Evelina Tovek
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme tog med sig flera placeringar hem från Mexiko. Foto: GCT

I själva huvudklasserna ville det sig inte rikitgt för de svenska ryttarna i Mexiko. Men Evelina Tovek kan åka ifrån det stora meetinget med både en stark inledning och ett starkt avslut.

Förutom den felfria inledningen under fredagen där Evelina blev placerad i 1,60-klassen, avslutade hon på samma sätt. I söndagens femstjärniga 1,55-hoppning blev det felfritt i grundomgången med Dalila de la Pomme (SBS f-09 e Taran de la Pomme-Diamant de Semilly), och efter fyra fel i omhoppningen slutade ekipaget på en nionde plats i klassen som hade 40 startande ekipage. Placeringen gav Evelina cirka 30 000 kronor i prispengar, och klassen vanns av den belgiska ryttaren Pieter Devos på Apart.

I söndagens femstjärniga 1,50-hoppning kom SWB-hingsten Cyklon (f-01 e Cardento-Cortus, uppf Bo Lindoos) på andra plats med Shane Sweetnam, Irland, i sadeln. Placeringen gav cirka 100 000 kronor i prispengar.

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden