Fälttävlan
16 juni 2018 16:19

Häst död efter fall i Luhmühlens terräng

InternationelltHästen Axel Z skadades så allvarligt i ett fall i lördagens fyrstjärniga terräng på den tyska stortävlingen i Luhmühlen att hans liv inte gick att rädda.

Häst död efter fall i Luhmühlens terräng
En häst dog i samband med den fyrstjärniga terrängen i tyska Luhmühlen på lördagen. ArkivFoto: Annelie Frank

Det var på hinder 18B, ett rättuppstående hinder, som olyckan var framme. Belgiska ryttaren Chloe Raty och Axel Z (ZANG val f 2007 e Asca Z-Gastal, uppf Lipkens Rudi, äg Chloe Raty) gick omkull och skadades i samband med fallet.

Hästen ska ha fått veterinärvård omedelbart och transporterades till veterinärklinik. Där konstaterade att hästen hade fått så svåra skador i ryggraden att hans liv inte gick att rädda.

Detta berättar arrangören i ett pressmeddelande.

Chloe Raty och Axel Z har bland annat deltagit på EM för unga ryttare och flera Nations Cup för Belgien. Chloe Ray är undersökt på sjukhus men klarade händelsen utan skador.

Enligt Eventing Nation tappade hästen ett framben över hindret och det handlade om ett så kallat rotationsfall där ryttaren hamnade under hästen. Eventing Nation skriver också att hindret var utrustat med utlösningsmekanism, men att denna inte löste ut när hästen hakade i.

Anna Freskgård är enda svenska ryttaren i den fyrstjärniga klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden