Fälttävlan
16 juni 2018 16:46

Freskgård avancerar efter stark insats i fyrstjärnig terräng

InternationelltAnna Freskgård och Fly Away avancerade ordentligt efter en terrängrunda utan fel i tyska Luhmühlens fyrstjärniga terräng och ligger tia inför hoppningen. "Fly Away gav allt," säger Anna Freskgård som debuterade på nivån. I den trestjärniga klassen är Malin Josefsson bästa svensk.

Freskgård avancerar efter stark insats i fyrstjärnig terräng
Anna Freskgård slutade tia i den fyrstjärniga klassen efter en stark terrängrunda. Foto: Eventingphoto

Anna Freskgård och Fly Away vd N.Ranch (BWP val f 2008 e Quidam’s Rubin-Voltaire, uppf Dirk Nevejant, äg Anna Freskgård och William Nilson Fryer) stod för en stark terrängrunda sin fyrstjärniga debut på lördagen.

Ekipaget gick i mål helt utan fel i den krävande terrängen.
– Fly Away var helt fantastisk. Han gav allt där ute, ville verkligen göra rätt och jobbade hela tiden för att hålla sig innanför flaggorna, säger Anna Freskgård.

– Han var verkligen med mig och hade fortfarande mycket kräm kvar i tanken vid målgång.
Det var riktigt partnerskap. Jag är överväldigad över hans inställning, fortsätter landslagsryttaren som klättrade från plats 42 till 10 efter terrängen.

Tyska Luhmühlens fyrstjärniga tävlingar är en riktig klassiker och i år fanns 50 ekipage i startfältet i början. 31 av dem återstår efter den tuffa terrängen. Feststämningen på tävlingsplatsen kom också av sig något då besked kom att hästen Alex Z skadades så svårt i ett rotationsfall att hans liv inte gick att rädda.

Cci4_gelände_martin_thomasix
Boyd Martin och Sverigebekantingen Shamwari leder den fyrstjärniga klassen efter lördagens terräng. Foto: Thomas Ix

USA:s Boyd Martin och Ludwig Svennerståls tidigare mästerskapshäst Shamwari fick två nollor i protokollet och har tagit över ledningen i den fyrstjärniga klassen med 27,4 straff. Anna Freskgård har 39,3 straff.
– Hoppningen har inte varit Fly Aways starkaste sida tidigare men har nu på senare tid har han börjat göra det riktigt bra. Vi håller tummarna och jobbar för att få till en bra runda, säger Anna Freskgård om söndagens avslutande banhoppning.
– Fly Away verkar vid gott mod inför i morgon.

I den trestjärniga klassen bjöds det på många fina terrängrundor av svenskarna. Bästa svensk efter terrängen är Malin Josefsson och Allan V som gick i mål med enbart 2,4 straff för tiden. Det innebär att ekipaget klättrar från plats 21 till 10. Niklas Lindbäck och Focus Filiocus är tolva, Louise Svensson Jähde/Waikiki är 13ê och Johan Lundin/Johnny Cash är 14:e.

Den här klassen hade drygt 50 starter och 45 är kvar efter terrängen. Tysklands Julia Krajewski leder med Samourai du Thot på det fina resultatet 19,9 straff. Malin Josefsson har 33,3 straff.

Resultat, CCI4*

Resultat, CIC3*

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-