Hoppning
8 april 2018 06:36

Friska igen: Casello och Beerbaum tillbaka

ComebackEfter ett års frånvaro från de internationella arenorna är Douglas Lindelöws tidigare EM-häst Casello tillbaka igen. Även hans ryttare Ludger Beerbaum har läkt – nu är de på felfritt spår.

Friska igen: Casello och Beerbaum tillbaka
Tillbaka på de internationella banorna. Arkivbild: Stefano Grasso/LGCT

Inför förra årets världscupfinal kom plötsligt beskedet att Casello (HOLST val f-03 e Casall-Carolus I, uppf Herbert Bloecker) inte skulle starta eftersom han inte var fräsch och därpå försvann hästen från strålkastarljuset.

I januari kom äntligen nyheter om att valacken, som bland annat gått EM och världscupfinal med Douglas Lindelöw, åter var i träning. Då återstod bara viss väntan på att ryttaren Ludger Beerbaum skulle bli fit for fight efter en öppen fraktur i armen som han drabbades av på tävling vid årsskiftet.

Nu är såväl häst som ryttare i form och förra helgen satte de igång igen på de internationella banorna. I 1,25, 1,30 och 1,35 på tvåstjärnig nivå i Lanaken i Belgien blev det tre rundor med felfritt på hinder. Den här helgen har de hoppat vidare på trestjärnigt på samma plats. 1,30 och 1,40 var förstås ingen match för den rutinerade duon – mer felfritt på hinder och några tidsfel blev resultatet.

Resultat förra helgen och den här helgen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-