Sverige
9 juni 09:00

Häst skjuten i huvudet med luftgevär

BeskjutenEn häst som gick i sin hage blev skjuten i huvudet med ett luftvapen. Händelsen inträffade i Sölvesborg i Blekinge,

Häst skjuten i huvudet med luftgevär
Skottskadan upptäcktes när hästen togs in från hagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Skadan på hästens huvud upptäcktes i måndags, när hästen skulle tas in från hagen, skriver flera lokala medier i Blekinge.

– Det känns både lite otäckt och man blir väldigt arg. Man undrar hur någon kan göra så här, säger familjen som äger hästen till Sydöstran.

Skjutningen hände någon gång mellan söndag kväll och måndag eftermiddag. Dottern i familjen upptäckte skadan när hon tog in hästen på måndagseftermiddagen.

När de tittade på hästen upptäckte de en metallbit som stack upp i huden på hästen mellan ögat och mulen. Först efter runt tjugo minuter lyckades familjen få ut metallbiten som visade sig komma från någon form av luftvapen.

Hästen mår efter omständigheterna bra, skriver Sydöstran. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som djurplågeri.

Familjen vill nu gå ut med en uppmaning till andra i området att titta till sina djur och se om de också kan ha blivit utsatta för skjutning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden