Världen
24 augusti 2020 08:54

Hästar brutalt stympade i Frankrike

DjurplågeriEn serie grymma lemlästningar av hästar på olika platser i Frankrike gäckar just nu den franska polisen. Det handlar om utstuckna ögon, avskurna öron och könsorgan som skurits bort.

Hästar brutalt stympade i Frankrike
Att stänga in alla hästar och ha dem under ständig övervakning är omöjligt, säger Claire Juillet. Foto: iStock

Gemensamt för de tolv fallen som just nu utreds av polisen är att hästarna har dödats med kniv. Ibland är ett öra avskuret, ibland är könsorganen eller manen avskuren och ibland är ett öga utstucket. Nyligen hittades ett fullblod med avskuren hals i en hage i Bretagne. Det rapporterar ATL.

Polisen utreder alla spår, men än så länge finns det bara teorier. Utredarna tittar på om det kan handla om sekter, satanister, någon som är psykiskt sjuk, eller om det kan vara en utmaning som sprids på Darknet, säger en anonym poliskälla till radiokanalen Franceinfo.

– Men vilket motiv har dessa personer? Vilken hjärna kan få någon att utföra ett sådant dåd? Det är obegripligt grymt, säger Claire Juillet, som föder upp hästar i Bourgogne.

Hon representerar även hästuppfödarna inom Frankrikes näst största jordbrukarfack Coordination Rurale, och har kartlagt de grymma brotten. Hennes lista för 2020 innehåller hittills ett 30-tal fal där hästar även har dödats genom exempelvis strypning, elchocker eller pistolskott.

Grymhet mot djur kan i Frankrike ge upp till två års fängelse och drygt 300 000 kronor i böter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden