Sverige
24 maj 2021 11:54

Hästar kom lösa vid motorvägen: ”Det är ett sabotage”

Lösa hästarHästarna som under söndagen kom lösa och sprang vid E22:an i Karlskrona kunde ha orsakat en fruktansvärd olycka. Det menar verksamhetschefen på Karlskrona-Lyckå Ridklubb, Kristina Printzlow, som kallar det hela för ett sabotage. Lyssna på intervjun i P4 Blekinge här.

Hästar kom lösa vid motorvägen: ”Det är ett sabotage”
Alla hästar kunde fångas in med hjälp av polis och allmänheten. En häst skadades lindrigt och det blev även skador på en bil. Foto: Getty Images/Istock

Det var under söndagsförmiddagen som ett tiotal hästar från Karlskrona-Lyckå Ridklubb kommit lösa och sprungit ut vid E22:an. Ridklubbens verksamhetschef Kristina Printzlow är upprörd över händelsen när hon intervjuas av P4 Blekinge. Lyssna till hela intervjun här under.

– Det är ett sabotage. Det har hänt tidigare att folk på fredags- eller lördagskvällen kanske tycker det är roligt att öppna grinden. Men de saknar konsekvenstänk. Det kan bli fruktansvärda olyckor när stora hästar kommer upp på E22:an, säger Kristina Printzlow till P4 Blekinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden